För att urskilja på de olika produkterna är varje rulle märkt med en typ beteckning, det är den som avgör rivhållfasthet, vikt m.m

T.ex.
YA2000 = M står för Mineralstomme vilket betyder låg rivhållfasthet. 2000 står för vikten per kvm.
YAP 2200 = P står för Polyesterstomme betyder högre rivhållfasthet. 2200 står för vikten per kvm.
Yep 2500 = Är en slitstark underlagspapp med störst vikt och högst rivhållfasthet av dessa tre produkter. Underlagspappen klarar av att monteras vintertid, klarar att ligga exponerad mot UV-ljus i upp till 4 månader helt utan yttäckning tål att spikar genom båda lagren.

Yam 2000 är godkänns att monteras under plåttak. Många takläggare dömmer ut denna papp pågrund av att det lätt går hål i materialet redan under takläggning och det är såklart inte så lyckat. Jämför man priset för Yam 2000 och en YAP 2200 skiljer det en del men bi tycker det är värt att satsa på en bättre produkt och räknar man ut mellanprissegmentet på ett villatak skiljer det inga jätte kostnader jämfört med kostnaderna för övriga kostnader.

YAP 2200 under takpannor av betong
Denna pappen rekommenderas för tak med tegel eller för dig som har hus utmed kusterna och är extra exponerade mot väderpåkänningar.

Kompletta Tak rekommendera att ni satsar på underlagspapp med klisterkant.

2000/2200 är vikten per kvadratmeter.

Att använda rätt underlagspapp är ett krav för ett långsiktigt och sunt tak.

För att lyckas med sin takläggning gäller det att veta vilken underlagstäckning som ska användas. Allt handlar självklart vilket taktäckningsmaterial som du tänkt använda.

Underlagspappen fungerar som ett vattenavledande skikt. Vilken underlagspapp man ska användas bestäms av ytskiktet som ska läggas, hur länga taket ska ligga öppet utan takbeläggning. När det gäller tegeltak behövs en kraftigare underlagspapp som klarar av de Uv-strålar som takpannorna släpper igenom vid soluppgång och solnedgång.

YAM=Mineralstomme
YAP=Polyesterstomme

2000/2200 är vikten per kvadratmeter.

Tilläggas ska att kvalitetsskillnaden är enorm.